Těsto:

  • 5 vajíček
  • 100 g cukr krupice
  • 100 g polohrubé mouky
  • 3 lžíce horké vody
  • 2 lžíce kvalitního kakaa

Krém: 

  • 4 žloutky
  • 200 ml mléka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • vanilkový cukr
  • 1-2 lžíce moučkového cukru
  • 200 g másla
  • rum podle chuti

Sněhová pěna: 

  • 4 bílky
  • 180 g krupicového cukru
  • špetka soli
  • nastrouhaná čokoláda

Pokračování na další straně

xx_xx

Příprava: 

Těsto: Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáváme po lžících vodu. Do vyšlehaných vajec ručně zlehka vmícháme mouku s kakaem. Těsto rozetřeme na pečící papír a pečeme cca 15 minut na 190-200 stupňů. Po upečení srolujeme roládu po delší straně i s papírem a necháme vychladnout.

Krém: Smícháme žloutky s mlékem, moukou a cukry. Šleháme nad párou do zhoustnutí a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme a postupně přidáváme uvařenou směs. Šleháme do jemného krému.

Sněhová pěna: Na sněhovou pěnu nejdříve vyšleháme bílky se špetkou soli do tuha. Poté je dáme nad páru a postupně přidáváme cukr. Šleháme do pevného a hustého sněhu.

Vychladlou roládu rozbalíme, potřeme krémem a opět sbalíme. Potřeme připravenou sněhovou pěnou a dáme vychladit. Před podáváním ji posypeme nastrouhanou čokoládou.

Zdroj:umvk