Jablečná šťáva, řepa a mrkev – tento recept navrhl slavný čínský odborník na výživu Cheng Lee na celkové uzdravení těla. Při navrhování tohoto receptu vycházel z předpokladu, že složky léčiva jsou dostupné pro každého. Řepa, mrkev a jablko obsahují všechny potřebné prvky, proto je jejich šťáva hotovým malým zázrakem. Je nejlepší nechat šťávu chvíli po odšťavňování odstát, aby se uvolnily všechny potřebné živiny.

Pokračování na další straně…

xx_xx

léčivé účinky

– detoxikuje játra a ledviny

– prevence rakoviny

– posiluje imunitní systém

– omlazuje pokožku

– léčí štítnou žlázu

– pomáhá zhubnout

Jak vidíte, je to všechno velmi jednoduché!

Upozornění: Tento nápoj by neměly konzumovat lidé s cukrovkou, průjmem, urolitiázou a žaludečními obtížemi.

jablka

Podle čínské medicíny jablka pomáhají posilovat srdce, uhasit žízeň, zvlhčit plíce, zmírnit podráždění sliznice a zvýšit poměr tělesných tekutin. Jablečný ocet může dokonce zabránit tvorbě ledvinových kamenů. Studie ukazují, že denní konzumace jablek (nejméně jedno denně) může snížit vývoj kožních onemocnění. Podle brazilské studie, konzumace jablka před jídlem pomohla ženám zhubnout až o 33% více, ve srovnání s ženami, které jablko nejedli. Jablko obsahuje pouze 50-80 kalorií a nemá obsah tuku ani sodíku.

Jablka jsou bohatým zdrojem vitamínů C, A a flavonoidů, a také obsahují menší množství fosforu, železa a vápníku. Jablka jsou velmi dobrým zdrojem draslíku, který podporuje zdravé srdce.

červená řepa

Červená řepa obsahuje betacyaninů, látku, která pomáhá odstraňovat toxiny z těla a předcházet vzniku rakoviny. Pomáhá léčit onemocnění žlučníku, snižuje hladinu cholesterolu a léčí dnu. Zabraňuje tvorbě krevních sraženin a ukládání cholesterolu na krevní cévy. Červená řepa je bohatá na vitamíny jako B1, B2, C a kyselinu listovou , což je pro tělo mimořádně prospěšné. Zvýšený obsah draslíku v červené řepě pomáhá posilovat srdeční sval.

Obsahuje jód, který je známý svými příznivými účinky na štítnou žlázu. Jsou v ní také obsaženy aminokyseliny, nezbytné pro vývoj a údržbu svalové tkáně. Šťáva z červené řepy je také známá tím, že snižuje krevní tlak a tak zabraňuje srdečním infarktem a kardiovaskulárním chorobám.

Pokračování na další straně…

xx_xx

mrkev

Obecně je známo, že mrkev má pozitivní účinky na zrak. Je bohatá na beta-karoten, sloučeninu, která se při konzumaci přirozeně mění na vitamín. Čím oranžovejšia je mrkev, tím je bohatší na beta-karoten. Na úrovni sítnice se z vitaminu A stává rodopsín, fialový pigment, který nám pomáhá vidět v noci. Kromě toho beta-karoten chrání před makulární degenerací (stav, který zahrnuje celou řadu onemocnění oftalmologické povahy) a katarakta. Studie ukazují, že mrkev snižuje riziko rakoviny plic, prsu a tlustého střeva až o jednu třetinu v důsledku obsahu falcarinolu,

Mrkev snižuje hladinu špatného cholesterolu, který způsobuje aterosklerózu a vlákna, které obsahuje, uvolňují krevní tok z nadbytečných lipidů. Mrkev také obsahuje draslík, který pomáhá vyrovnat hladinu sodíku spojenou s hypertenzí a udržuje krevní tlak pod kontrolou. Mrkev působí proti vráskám a je bohatá na antioxidanty, které chrání kožní buňky a bojují proti volným radikálům. Je ideální pro zdravou pokožku. Pomáhá také detoxikovat játra, léčí akné a brání dehydrataci.

Zdroj.Dobrenoviny.sk