Masové kuličky pečené s bramborem v troubě

Taková pánská pochoutka je vhodná pro každodenní i slavnostní servírování.

Součásti:

  • Brambory – 1 kg
  • Mléko – 1 sklenice
  • Máslo – 3 lžíce. l.
  • Kuřecí mleté ​​maso – 500 gramů
  • Čerstvá rajčata – 3 ks.
  • Cibule – 1 hlava
  • Tvrdý sýr – 50 g
  • Sůl a koření podle chuti
  • Slunečnicový olej na smažení
  • petželka pro zdobení jídla

pokračování na další straně

xx_xx

Postup:

  1. Oloupejte brambory, nakrájejte a vařte a přidejte trochu slané vody.
  2. Oloupejte cibuli, nakrájejte ji na jemno a nakrájejte ji navíc v mixéru nebo mlýnku na maso.
  3. Kombinujte mleté ​​maso s cibulí, solí a kořením.
  4. Brambory odstavte z ohně, vylijte vodu, zalijte mlékem a nezapomeňte na máslo.
  5. Připravte bramborovou kaši pomocí mixéru nebo posunovače. Hlavní věc je, že není tekutá.
  6. Pyré uhlaďte v pekáčku.
  7. Smažte masové kuličky na rostlinném oleji po dobu pěti minut.
  8. Masové kuličky položte na bramborovou kaši.
  9. Nakrájejte rajčata na plátky nebo plátky.
  10. Položte rajčata na brambory.
  11. Nastrouhejte sýr.
  12. Na kastrol posypeme strouhaným sýrem.
  13. Předehřejte troubu na 200 ° C.
  14. Pečte kastrol po dobu 15-20 minut.
  15. Vyjměte z trouby, ozdobte bylinkami a podávejte horké.

Zdroj:aikaramba.ru