Dnes jsem si na ně vzpomněla, když jsem vařila brambory k obědu. Pár kousků jsem odložila bokem, protože jsem na večeři měla v plánu tyto knedlíčky. Jsou opravdu skvělé. Rychlé, bez vajec a mouky – babička jim říkala žebrácké knedlíky. Podle mě jsou však výborné. Pokud máte v lednici uvařené brambory, skutečně jsou hotové za 10 minut.
Pokračování na další straně…
xx_xxpotřebujeme:
uvařené brambory
Škrob – bramborový (já si kupuji v Polsku tam mají ve větších baleních)
sůl jen do vody – ne do těsta
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
Dáme vařit vodu a osolíme ji, na jemno si nastrouháme uvařené brambory, posypeme škrobem, vidličkou zamícháme a vytvoříme sypkou směs kterou zpracujeme ručně do hmoty – jednotného cesta. Když je třeba dosypeme škrob. Těsto by mělo být dobře tvárné.
Z těsta tvoříme kulaté knedlíky – menší než tenisový míček a hned dáme do vroucí osolené vody.
Vaříme 2 – 3 minuty, netřeba delší čas, vypneme, necháme pár minut pod pokličkou odpočinout. Vyjmeme z vody a hned podáváme.
Poznámka – Na kilo brambor se dává obvykle asi 250g škrobu.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
Zdroj: dobrenoviny.sk