Dnes jsem si na ně vzpomněla, když jsem vařila brambory k obědu. Pár kousků jsem odložila bokem, protože jsem na večeři měla v plánu tyto knedlíčky. Jsou opravdu skvělé. Rychlé, bez vajec a mouky – babička jim říkala žebrácké knedlíky. Podle mě jsou však výborné. Pokud máte v lednici uvařené brambory, skutečně jsou hotové za 10 minut.

Pokračování na další straně…

xx_xx

potřebujeme:

uvařené brambory

Škrob – bramborový (já si kupuji v Polsku tam mají ve větších baleních)

sůl jen do vody – ne do těsta

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

Dáme vařit vodu a osolíme ji, na jemno si nastrouháme uvařené brambory, posypeme škrobem, vidličkou zamícháme a vytvoříme sypkou směs kterou zpracujeme ručně do hmoty – jednotného cesta. Když je třeba dosypeme škrob. Těsto by mělo být dobře tvárné.

Z těsta tvoříme kulaté knedlíky – menší než tenisový míček a hned dáme do vroucí osolené vody.

Vaříme 2 – 3 minuty, netřeba delší čas, vypneme, necháme pár minut pod pokličkou odpočinout. Vyjmeme z vody a hned podáváme.

Poznámka – Na kilo brambor se dává obvykle asi 250g škrobu.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj: dobrenoviny.sk