Výborný zákusek z jablíček, pudinku a šlehačky.Rychlá příprava, neváhejte a vyzkoušejte ho.

potřebujeme:

500 g, oloupaných nastrouhaných jablek

75 g kr. cukru

1 bal. zlatého klasu

200 g nasekaných piškotů

1 lžíci rumu

Strouhanou citronovou kůru

Pokračování na další straně…

xx_xx

Na krém:

3 bal. pudinku bez vaření

900 ml mléka

200 g másla nebo margarínu

Moučkový cukr podle chuti

Na vrch:

350 ml smetany ke šlehání s 1 ztužovačem

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

Jablka dáme na chvilku vařit s vodou a cukrem, aby trochu změkly – přidáme i rum a citrónovou kůru. Pudinkový prášek rozmícháme v 6 lžících vody a vmícháme do směsi – vaříme, dokud hmota nezhoustne. Potom přimícháme nasekané piškoty a celou směs navrstvíme do mísy a uhladíme.

Pudinky bez vaření připravíme v mléce podle návodu a pak do nich vmícháme našlehané máslo s cukrem. Navrstvíme na jablečnou vrstvu a nakonec potřeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem. Necháme ztuhnout a můžeme podávat. Sladíme dle chuti.

Pokud chcete vylepšení, na pudinkovou vrstvu natřeme meruňkový nebo jiný džem.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:http://dobrenoviny.sk